Monday, 10 October 2011

GURUH !

Kesah pasangan yang saling menyayangi dan saling mencintai . Si gurl yang takut akan guruh dan sering menelefon si boy . Si boy hanya mengikut dan melayan kerenah si gurl . Dia sudah tahu dan memahami lagat si gurl yang takut akan guruh .Walaupun , si boy busy macam mane pun dia tetap aku meneman si gurl yang takut akan guruh meskipun kawan kawan mengatakan si gurl terlalu mengada ngada . Sekian lame bercinta , si boy ingin menikah dengan si gurl . Di dalam urusan tersebut , terdapat satu kesedihan .

Pada suatu hari yang riang , si boy menanya si gurl " Awak , awak . Awak sayang saya macam mane ? sampai mane ? " si gurl pun " Saya sayang awak laa . Kalau tak macam mane saya nak nikah dengan awak , boy ? " si boy " Ow , macam tu . Kalau macam tu saya nak uji awak , boleh ? " si gurl " Okay . Uji ape ? " si boy " Kalau malam ni ade hujan turun dan ade guruh awak jangan call saya , boleh ka ? " si gurl dengan muka penuh kesedihan " Yew , boleh . Tapi saya takut . " si boy " Duduk laa dalam selimut . Boleh kan ? Kalau awak takut sangat sangat baru call saya , okay gurl ? " si gurl dengan lemah " Okay . Tapi kenape tiba tiba awak cakap macam ni ? " si boy "  Tade pape . Nak tengok bukti awak sayang saya atau tidak . " si gurl " Ow okay . " Lalu , si boy menghantar si gurl balik ke rumah .

Pada malam tersebut dengan keinginan Allah . Hujan turun dengan sangat lebat dan guruh berbunyi dengan girang nya . Si gurl pun dengan tekat tidak menelefone si boy untuk membukti kan sayang nya . Dalam beberapa minit , air mata si gurl yang duduk seperti patung di dalam selimut di atas katil telah menangis teresak esak . Tiba tiba , bekalan elektrik terputus . Ia membuat kan si gurl bertambah takut dan menangis berhingus hingus . Si gurl cuba untuk menghubungi si boy tapi tidak dapat . Dalam , masa tersebut si boy jugak sedang menghubungi si gurl . Dan dengan hati yang resah dan terburu buru , si boy membawa kereta comel nya mini cooper pergi ke rumah si gurl . Dalam perjalanan , si boy sebok menghubungi si gurl tapi tidak dapat dapat . Dengan tidak di jangka si boy telah di langgar oleh sebuah lori . Di situ juga si boy menghembus nafas yang terakhir nya .

Di rumah gurl , dengan tidak tahu pape si gurl terus menghubungi si boy . Tiba tiba pintu rumah dibunyi kan dengan loceng . Dengan muka yang di penuhi tangisan muka yang takut , sepantas kilat si gurl lari membuka pintu dengan niat si boy akan datang . Dengan tangisan yang terus dan tanpa henti dan terukit senyuman terus memeluk si boy yang ada di depan mata nya itu . Si boy hanya mengukir senyuman gembira lalu mengelap air mata si gurl dan berkata " Kan saya dah ada ni ? Awak jangan laa nangis lagi , okay gurl " dan si boy terus mendokong si gurl di belakang dan bawa nya ke bilik .

Di bilik , si boy meletakan si gurl di atas katil dan menyelimut kan si gurl dan baring di sebelah si gurl sambil mengusap ngusap rambut si gurl . Lalu si gurl berkata " Awak , kenapa tiba tiba datang ? " si boy " Sebab saya risaukan awak laa . " si gurl " Ow , sebab tu laa saya sayang awak . " si boy " Saya pun sayang awak . Nak tanye boleh ? " si gurl " terimakasih kerana menyayangi saya juga . Tanye laa . " si boy " Kalau saya dah tada esok ape awak nak cakap dekat saya  ? " si gurl " Saya nak cakap awak lelaki yang baik yang pernah saya kenal dan saya amat menyayangi awak , boy . Jadi saya harap awak tidak tinggal kan saya . " si boy " Ow , macam tu . Jadi nanti kalau saya dah tade awak jaga diri awak baik baik tau . Jangan takut dengan guruh lagi ye , sayang . Yew , saya tidak tinggalkan awak . Kan saya sayang awak . Jadi sekarang awak tidur laa ye . " si gurl " Okay . tapi kenape awak cakap macam tu ? Awak nak tinggal kan saya ka ? " si boy " Tak la . Saya tanya je . " si gurl " Ow okay . " . Selepas beberapa saat , si boy mencium dahi si gurl tengan beberapa titisan air mata si boy menitis di dahi si gurl lalu menghilang tanpa di sedari si gurl yang tidur dengan ketakutan dan lena .

Pada pagi yang muram itu , si gurl bangun dan keheranan ke mana pergi si boy menghilang . Tiba tiba , satu panggilan berbunyi di telefon bimbit si gurl . Lalu di angkat , dan mengatakan si boy telah meninggal dunia . Pihak Hospital menghubungi si gurl kerana panggilan terakhir dan paling banyak di hubungi oleh mangsa adalah si gurl . Apabila tiba di hospital , si gurl nangis tanpa henti dan berkata "  Awak  janji tanak tinggal kan say kann , boy ? " dan dengan tiba tiba terhenti tangisan nya itu , si gurl ternampak roh si boy tersenyum melihat si gurl . Dengan lemah si gurl senyum kembali dan teresak esak menelefune keluarga si boy .